Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hollandse pot met een twist: andijviestamppot met mosterd

De dagen worden kouder en we zien de natuur veranderen. Met de veranderende seizoenen komt ook een veranderende eetlust, en dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor stamppot! We vertellen je hoe je een heerlijke andijviestamppot maakt, mét Groningse mosterd voor een extra lekkere smaak.

Andijviestamppot

Ingrediënten:

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 milliliter melk
  • klont roomboter
  • 2 theelepels Groninger mosterd
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je andijviestamppot met mosterd:

  1. Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
  2. Voeg 100 milliliter warme melk, een klont boter, de mosterd, zout en peper toe aan de gestampte aardappels en roer het goed door elkaar.
  3. Schep de andijvie en geraspte kaas beetje bij beetje door het aardappelmengsel. Laat het vervolgens nog een paar minuten op laag vuur doorwarmen totdat de andijvie wat geslonken is.
Culinair
  • Leukerecepten
  • Adobe Stock