Benodigdheden:
- 130 gram boekweitmeel
- 200 gram bloem
- 10 gram gedroogde gist
- 550 milliliter volle melk
- 1,5 theelepel kristalsuiker
- 2 grote eieren
- snuf zout
- snuf kaneel
- roomboter
- poedersuiker
- poffertjespan
Zo maak je poffertjes volgens grootmoeders recept:
- Meng de suiker, bloem, kaneel, het boekweitmeel en zout in een kom.
- Voeg ook de gist aan het mengsel toe en schenk al roerend de melk in de kom. Zorg dat het een glad geheel is en mix vervolgens de eieren erdoorheen.
- Laat de kom ongeveer anderhalf uur op kamertemperatuur staan, afgedekt met een theedoek.
- Voordat je de poffertjes gaat bakken, is het belangrijk dat je de poffertjespan alvast op het vuur zet en op laat warmen. Vet 'm daarna in met boter of olie.
- Verdeel het beslag over de vakjes in de poffertjespan. Dit kun je doen met een (soep)lepel. Voor het gemak kun je het beslag ook in een doseerfles schenken – dat kan bijvoorbeeld een schoongemaakte sausfles zijn.
- Draai de poffertjes op tijd om met behulp van een satéprikker. Dit kan op het moment dat het beslag vanboven droog oogt.
- Serveer de poffertjes met een flinke klont roomboter en lekker veel poedersuiker.
Culinair
- Cakies
- Adobe Stock