Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Weer terug in Groningen: de Atelierroute

Een kunstige route door het prachtige Westerwolde.

Atelierroute

Op pad gaan in het prachtige Westerwolde voor een weekend vol kunst en kunstnijverheid: dat kan op Atelierroute De Beetse Ter Borg. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus stellen kunstenaars hun werk tentoon in en rondom het Groningse dorpje Sellingen. Dat belooft een unieke ervaring te worden!

De Atelierroute

Het pittoreske Sellingen ligt in Westerwolde: een schilderachtig gebied op het platteland van Zuidoost-Groningen. Hier vind je oude bossen, beekdalen, natuurgebieden en verrassende landschappen. Genoeg om door geïnspireerd te raken! Het is dus niet gek dat de omgeving van Sellingen jaarlijks het decor is voor een atelierroute. Lokale kunstliefhebbers en ondernemingen stellen hun huis of locatie open voor kunstenaars, waar zij hun werk kunnen exposeren.

Op de Atelierroute vind je 41 kunstenaars verdeeld over veertien locaties. Zij stellen niet alleen hun schilderijen, maar ook hun keramiek, sieraden en andere kunstige voorwerpen tentoon. Verwonder je over de verschillende kunststijlen, doe er ideeën op voor je eigen creatieve projecten en geniet van de unieke uitzichten in Westerwolde. Een frisse blik op de wereld is na een bezoek aan de atelierroute gegarandeerd, want de rode draad voor alle kunst zal het onderwerp "out of the box" zijn.

Praktische informatie

Op de website van Atelierroute De Beetse Ter Borg vind je alvast meer informatie over het tweedaagse evenement, bijvoorbeeld een routebeschrijving en een overzicht van locaties en kunstenaars.

Het evenement vindt naast Sellingen ook plaats in het gehucht Laude en buurtschap Ter Borg; op zaterdag 3 en zondag 4 augustus.

Er zijn verschillende plekken om tussendoor neer te strijken voor een drankje, zoals bij Theeschenkerij Kopje Genieten. Hier zijn niet alleen kunstenaars aanwezig, maar ook de liveband Flatlandish. Stap dus in de auto of op de fiets en ga lekker een paar dagen kunst "kieken"!

Routes
  • Stella Dekker Fotografie, Marketing Groningen