Gezondere variant
Deze appelbeignets uit de airfryer hebben dezelfde heerlijke smaak en textuur als de traditionele variant uit de frituur, maar bevatten veel minder olie. Daardoor zijn ze iets gezonder. Bovendien zijn ze snel en eenvoudig te maken, zodat je binnen no-time kunt genieten van deze heerlijke lekkernij. Zo maak je ze!
Ingrediënten:
Voor acht stuks
- 4 appels (bijvoorbeeld Elstar of Goudreinet)
- handje rozijnen (optioneel)
- 2 eieren
- 16 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
- 100 gram amandelspijs
- 50 gram suiker
- mespunt zout
- kaneel
- poedersuiker
Zo maak je appelbeignets uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer alvast voor op 180 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appeltjes in schijven.
- Leg acht plakjes bladerdeeg op een grote snijplank, bord of gewoon op het aanrecht. Doe op alle acht plakjes een klein bolletje amandelspijs.
- Leg op het bolletje amandelspijs een appelschijf en voeg naar smaak wat kaneel en een heel klein beetje zout toe. Je kunt ook nog wat rozijnen toevoegen voor extra smaak, maar dit hoeft niet per se. Net wat jij lekker vindt!
- Vouw vervolgens de plakjes bladerdeeg om de appelschijven heen en draai ze om.
- Pak dan de overige acht bladerdeegplakjes erbij en leg en vouw deze over de andere kant van de appelbeignet heen.
- Breek de eieren en bewaar alleen het eigeel. Bestrijk met een kwastje het eigeel over de appelbeignets.
- Pak een schaal of een diep bord erbij en meng hierin de suiker met wat kaneel.
- Dip de appelbeignets – met de kant die je met het eigeel bestrijkt hebt – in de kaneelsuiker.
- Bak de beignets 10 à 15 minuten in de airfryer. Check regelmatig of ze mooi goudbruin kleuren.
- Haal de appelbeignets uit de airfryer en leg ze in een schaal of op een bord en laat ze even afkoelen.
- Serveer ze vervolgens (lauwwarm) met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Culinair
- Inpiratie: Expert Nederland
- Adobe Stock