Scones
Scones zijn traditionele Engelse lekkernijen die vaak worden geserveerd tijdens een afternoon tea. Ze hebben een lichte, kruimelige structuur en worden meestal gegeten met clotted cream – ingedikte room – en jam. Hoewel ze oorspronkelijk in de oven worden gebakken, kunnen scones tegenwoordig ook snel en eenvoudig in een airfryer worden gemaakt. Perfect als ontbijt, tussendoortje of bij een kop thee!
Benodigdheden:
Voor ongeveer vier stuks
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram boter
- 25 gram suiker
- 1 ei
- handvol rozijnen of blauwe bessen (optioneel)
- 50 milliliter melk
- snuf zout
- jam (optioneel)
- clotted cream (optioneel)
- ronde uitsteekvormpjes
Zo maak je de scones:
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe. Meng dit met je vingers tot het mengsel de structuur van broodkruimels krijgt.
- Klop het ei los met de melk en giet dit bij het meelmengsel. Meng tot er een zacht deeg ontstaat.
- Voeg eventueel wat rozijnen of blauwe bessen aan het deeg toe.
- Bestuif je aanrecht – of een grote snijplank – met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter.
- Gebruik vervolgens een ronde uitsteekvorm om de scones uit het deeg te steken.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Leg de scones in het mandje van de airfryer en bak ze in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin en gaar. Controleer regelmatig tijdens het bakken.
- Serveer de scones met wat jam en clotted cream. Geniet ervan!
- Inspiratie: Airfryeronline
- Adobe Stock