Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk recept: taart met zomerfruit

Met een zoete bodem van Bastognekoeken. 

Zomerfruit

Het is zomer, en dat betekent dat er weer allerlei fruit in het seizoen is. Tijd dus om een taart te bakken met heerlijke aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen. Dit recept voor een zomerse fruittaart combineert het frisse van fruit met een zoete bodem van Bastognekoeken en een romige vulling. Smullen maar!

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 125 gram Bastognekoeken
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 koffielepel zout
  • 350 gram mascarpone
  • 200 milliliter room
  • 120 milliliter lemoncurd
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Voor de vulling

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • optioneel: citroenrasp

Zo maak je een zomerfruit taart:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de Bastognekoeken in een kom. Smelt vervolgens langzaam de boter in een steelpan. Meng dan de boter met de Bastognekruimels, de bruine suiker en het zout.
  3. Vet een taartvorm in en duw het koekjesmengsel op de bodem en tegen de rand. Voor een extra mooie taart kun je een quichevorm gebruiken. Bak de bodem vervolgens gedurende 10 minuten in de oven en laat 'm daarna volledig afkoelen.
  4. Klop de mascarpone en de room voor ongeveer 3 minuten in een kom totdat het een romig geheel is. Meng er vervolgens de lemoncurd en de suiker doorheen, totdat er een zachte crème ontstaat. Voeg nu ook het citroensap toe.
  5. Schep de roomvulling in de taartbodem en laat het geheel voor ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de aardbeien door de helft en versier de taart met het zomerfruit. Ter extra garnering kun je er ook nog wat citroenrasp overheen strooien.
Culinair
  • Libelle Lekker
  • Adobe Stock