Watermeloen is op zichzelf al een frisse traktatie, maar ook heerlijk als hoofdingrediënt in een salade. Deze watermeloensalade is lekker, gemakkelijk om te maken en wordt geserveerd met een ui-limoendressing. Dit gerecht is ook nog eens leuk om aan gasten te serveren, omdat-ie zo kleurrijk is. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 1/2 rode ui
- 900 gram watermeloen
- 300 gram komkommer
- 30 gram muntblaadjes
- 90 gram feta
- 60 milliliter extra vierge olijfolie
- sap van 2 limoenen
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de watermeloensalade met feta:
- Snijd de ui in dunne reepjes en doe dit vervolgens in een kom samen met het limoensap. Laat 15 minuten staan, zodat de ui-reepjes zacht worden. Eventueel kun je dit ook langer laten marineren: de ui zal dan meer een ingelegd karakter krijgen.
- Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes, verkruimel de feta en doe het in een kom samen met de muntblaadjes.
- Voeg de olijfolie toe aan het ui-limoenmengsel en breng het op smaak met peper en zout. Voeg deze dressing toe aan de salade.
- De salade is het lekkerst als-ie meteen wordt geserveerd, maar je kunt 'm tot twee uur in de koelkast bewaren.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock