Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wil je proeven: frisse watermeloensalade met feta en munt

Een lichte maaltijd voor een warme zomeravond. 

Watermeloensalade

Watermeloen is op zichzelf al een frisse traktatie, maar ook heerlijk als hoofdingrediënt in een salade. Deze watermeloensalade is lekker, gemakkelijk om te maken en wordt geserveerd met een ui-limoendressing. Dit gerecht is ook nog eens leuk om aan gasten te serveren, omdat-ie zo kleurrijk is. Aan de slag!

Ingrediënten:

  • 1/2 rode ui
  • 900 gram watermeloen
  • 300 gram komkommer
  • 30 gram muntblaadjes
  • 90 gram feta
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je de watermeloensalade met feta:

  1. Snijd de ui in dunne reepjes en doe dit vervolgens in een kom samen met het limoensap. Laat 15 minuten staan, zodat de ui-reepjes zacht worden. Eventueel kun je dit ook langer laten marineren: de ui zal dan meer een ingelegd karakter krijgen.
  2. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes, verkruimel de feta en doe het in een kom samen met de muntblaadjes.
  3. Voeg de olijfolie toe aan het ui-limoenmengsel en breng het op smaak met peper en zout. Voeg deze dressing toe aan de salade.
  4. De salade is het lekkerst als-ie meteen wordt geserveerd, maar je kunt 'm tot twee uur in de koelkast bewaren.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock