Op een warme, zomerse avond hebben we vaak geen zin in een zware maaltijd. Zet dus een lekkere kippensoep op tafel, want dat valt niet zwaar op de maag en is toch voedzaam. Met courgettes uit het seizoen en frisse basilicum maak je 'm lekker zomers.
Ingrediënten:
Voor vier kommen soep.
- 2 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 380 gram kipfilet
- 2 wortels
- 2 courgettes
- 20 gram basilicum
- optioneel: schijfjes citroen
Zo maak je zomerse kippensoep:
- Breng de kipfilet samen met de blokjes kippenbouillon aan de kook in het water. Laat dit afgedekt nog 15 minuten doorkoken.
- Snijd de courgette en de wortel in kleine blokjes.
- Haal de kipfilet uit het water en snijd dit in stukjes. Voeg ondertussen de stukjes courgette en wortel toe aan het water. Kook dit voor ongeveer 5 minuten mee, zónder de kipfilet.
- Doe nu de kipfilet terug in de bouillon en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Hak ter garnering de basilicum fijn en strooi dit over de soep. Voor een frissere smaak kun je er eventueel schijfjes citroen aan toevoegen.
- Tip: eet er lekker een stokbroodje met verse kruidenboter of pesto bij.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock