Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker en simpel: romige kipsalade

In een handomdraai een heerlijke salade op tafel. 

Kipsalade

Dit recept voor kipsalade is simpel om te maken: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en je hebt 'm in slechts een paar stappen op tafel staan. Door de mayonaise is-ie lekker romig, maar er zit ook knapperige bleekselderij en ui in. Maak 'm wat gezonder met bladsla of snack er lekker mee met wat toastjes.

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 50 gram bleekselderij
  • 1/4 theelepel zout
  • Snuf peper

Zo maak je een romige kipsalade:

  1. Bak de kipfilet in zo’n 10 tot 12 minuten gaar, bijvoorbeeld in een grillpan of de oven.
  2. Laat de kipfilet afkoelen en snijd 'm in kleine stukjes.
  3. Snijd ook de bleekselderij in kleine stukjes en snipper de rode ui.
  4. Meng de de kipfilet, bleekselderij, rode ui, mayonaise, peper en zout in een kom.
  5. Proef het mengsel en voeg eventueel naar smaak nog wat meer peper en zout toe. Je kunt ook variëren met je favoriete kruiden en specerijen, of voeg meer mayonaise toe om het geheel romiger te maken.
  6. De kipsalade is lekker in combinatie met wat bladsla, maar je kunt het ook serveren in een wrap, op een geroosterde boterham of met wat toastjes.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock