Dit boerenomelet is rijkelijk gevuld met groenten en verse runderworst. Voor bijna alle ingrediënten kun je gewoon langsgaan bij de lokale boerderijwinkel, of misschien haal je de groenten wel uit eigen moestuin. Het omelet is makkelijk om te maken, voedzaam en ook nog eens gezond door de verse producten. Smullen maar!
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele courgette
- 5 champignons
- 1 stengel lente-ui
- 5 cherrytomaten
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram runderworst
- scheutje melk
- klein bosje peterselie
- mespunt roomboter
- scheut zonnebloemolie
- peper en zout
Zo maak je een boerenomelet:
- Hak de peterselie fijn en snijd de courgette, champignons, paprika en runderworst in blokjes. Snijd ook de lente-ui en rode ui in ringen.
- Klop de eieren samen met de melk in een maatbeker en breng het op smaak met zout en peper. Voeg hier de geraspte kaas, lente-ui en peterselie aan toe.
- Verwarm de boter samen met de zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak hierin de runderworst aan en voeg vervolgens de paprika, champignons, courgette en rode ui toe.
- Na ongeveer 3 minuten kun je ook het eiermengsel aan de pan toevoegen. Roer het door elkaar, zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel.
- Wanneer het ei gaar is kun je het omdraaien en nog een minuut door laten garen. Halveer ondertussen de cherrytomaten en serveer ze vervolgens met het omelet.
Culinair
- Boerenlekker
- Adobe Stock