Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zomers recept: macaronisalade met knapperige spekjes

Lekker fris en in een handomdraai op tafel. 

Macaronisalade

Deze macaronisalade is een lekker gerecht voor die zomeravonden waarop je behoefte hebt aan een frisse maaltijd. Bereid de salade met groenten, lekker knapperige spekjes en een romige dressing. Je zet 'm ook nog eens in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 250 gram macaroni
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • peper en zout

Zo maak je ouderwets lekkere macaronisalade:

  1. Kook de macaroni volgens de verpakking. Spoel de macaroni vervolgens af met koud water en laat het goed uitlekken. Snijd ondertussen de rode paprika en komkommer in blokjes, en snijd de rode ui in halve ringetjes.
  2. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  3. Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en honing tot een gladde dressing. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Roer de macaroni, spekblokjes en groenten door de dressing heen. Meng alles goed door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld is.
  5. Hak de verse peterselie en bieslook fijn, en strooi dit als frisse toevoeging door de salade.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock