Deze heerlijke muffins zijn makkelijk om te maken en tóch net even anders dan normale muffins: ze bevatten namelijk advocaat! Zo verwerk je je favoriete likeurtje in een smeuïge traktatie voor bij de koffie. Eet ze zo of maak ze af met een toef slagroom.
Ingrediënten:
Voor twaalf muffins
- 200 milliliter advocaat
- 100 milliliter melk
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 50 gram boter
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- optioneel: verse slagroom
Zo maak je muffins met advocaat:
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Laat de boter zacht smelten in een kleine steelpan.
- Pak een kom en meng hiering het bakmeel met het bakpoeder, de suiker en een snuf zout.
- Klop in een andere kom de eieren los samen met de melk. Meng vervolgens de gesmolten boter en 150 milliliter van de advocaat met de eieren.
- Roer nu (snel!) het eimengsel door het bakmeel. Wanneer er nog een paar klonten in blijven zitten is dat niet zo erg.
- Verdeel het beslag over twaalf papieren muffinvormpjes. Gebruik je een herbruikbare muffinvorm? Vet deze dan eerst even in voordat je het beslag erin schept.
- Verdeel nu ook de overgebleven advocaat over het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in het midden van de oven. Om te testen of ze gaar zijn kun je er een satéprikker insteken: is de prikker schoon, dan zijn de muffins klaar.
- Laat de muffins eerst nog 5 minuten afkoelen. Spuit voor wat extra zoetigheid nog een toef verse slagroom op de muffins wanneer je ze serveert.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock