Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit wil je proeven: muffins met advocaat

Een zoete lekkernij voor liefhebbers van de likeur. 

Advocaat

Deze heerlijke muffins zijn makkelijk om te maken en tóch net even anders dan normale muffins: ze bevatten namelijk advocaat! Zo verwerk je je favoriete likeurtje in een smeuïge traktatie voor bij de koffie. Eet ze zo of maak ze af met een toef slagroom.

Ingrediënten:

Voor twaalf muffins

  • 200 milliliter advocaat
  • 100 milliliter melk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • optioneel: verse slagroom

Zo maak je muffins met advocaat:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Laat de boter zacht smelten in een kleine steelpan.
  3. Pak een kom en meng hiering het bakmeel met het bakpoeder, de suiker en een snuf zout.
  4. Klop in een andere kom de eieren los samen met de melk. Meng vervolgens de gesmolten boter en 150 milliliter van de advocaat met de eieren.
  5. Roer nu (snel!) het eimengsel door het bakmeel. Wanneer er nog een paar klonten in blijven zitten is dat niet zo erg.
  6. Verdeel het beslag over twaalf papieren muffinvormpjes. Gebruik je een herbruikbare muffinvorm? Vet deze dan eerst even in voordat je het beslag erin schept.
  7. Verdeel nu ook de overgebleven advocaat over het beslag in de muffinvormpjes.
  8. Bak de muffins in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in het midden van de oven. Om te testen of ze gaar zijn kun je er een satéprikker insteken: is de prikker schoon, dan zijn de muffins klaar.
  9. Laat de muffins eerst nog 5 minuten afkoelen. Spuit voor wat extra zoetigheid nog een toef verse slagroom op de muffins wanneer je ze serveert.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock