Met cheesecake kun je eindeloos variëren: een cheesecake met chocolade, limoen, mango of bijvoorbeeld aardbeien. Vandaag maken we er eentje die ouderwets lekker is: cheesecake met advocaat. Een heerlijke traktatie voor alle liefhebbers van dit gele likeurtje!
Ingrediënten:
- 300 gram bastognekoekjes
- 75 gram gesmolten boter
- 900 gram roomkaas
- 200 gram suiker
- 250 gram advocaat
- 5 eieren
- 50 milliliter slagroom
- 1 eetlepel maïzena
Zo maak je deze cheesecake met advocaat:
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in.
- Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal tot de koekjes volledig zijn verkruimeld – of doe dit met de hand. Schenk de gesmolten boter erbij en roer goed..
- Doe het koekjesmengsel daarna in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet dan de springvorm in de koelkast.
- Doe de roomkaas in een kom en klop los. Voeg daarna de suiker en advocaat toe en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
- Voeg de eieren toe aan het beslag en roer goed. Voeg daarna ook de slagroom en de eetlepel maïzena toe. Roer opnieuw tot alles met elkaar is vermengd.
- Schenk vervolgens het roomkaasmengsel in de springvorm.
- Vul een ovenbestendig schaaltje met water en plaats deze in de oven, bij voorkeur onder het rooster waar je de springvorm op gaat zetten.
- Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake 2 uur. Zet de oven daarna uit, maar haal de cheesecake niet uit de oven! Laat hem nog 4 uur in de oven staan.
- Haal de cheesecake daarna uit de oven, verwijder de springvorm en snijd in punten. De taart is klaar om te serveren!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock