Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een gevuld boerenstokbrood

Een rustiek recept met lokale ingrediënten. 

Boerenstokbrood

Dit boerenstokbrood is een heerlijke maaltijd voor jezelf of voor gasten. Wat 'm zo boers maakt is dat-ie rijkelijk gevuld is. Je kunt daarnaast veel ingrediënten lokaal bij de boerderijwinkel halen: kaas, verschillende groenten en natuurlijk een lekker stokbrood.

Ingrediënten:

Voor één stokbrood

  • 100 gram kaas
  • 150 gram tomaat
  • 1 paprika
  • 1/2 groene peper
  • 1/2 prei
  • 2 sjalotten
  • 1 klein bosje bieslook
  • 1 stokbrood
  • 4 theelepels kruidenroomkaas
  • plantaardige olie
  • peper
  • zout

Zo maak je een gevuld boerenstokbrood:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.
  2. Rasp de kaas.
  3. Hak de bieslook fijn en snipper de sjalot. Snijd ook de groene peper in ringen, de prei in halve ringen en vervolgens de paprika en de tomaten in kleine blokjes.
  4. Rasp de kaas en meng de helft hiervan in een grote kom met de bieslook, sjalot, paprika, groene peper en tomaat.
  5. Voeg een flinke scheut olie toe aan het mengsel. Breng het op smaak met een snuf zout en peper.
  6. Snijd het stokbrood open in twee helften en haal de vulling eruit. Besmeer de binnenkant van het stokbrood vervolgens met de kruidenroomkaas. Voor extra smaak kun je een pittige variant gebruiken.
  7. Verdeel de vulling over het stokbrood en strooi de rest van de kaas eroverheen. Sprenkel er ook nog wat olie overheen.
  8. Bak het stokbrood voor ongeveer 15 minuten in de oven, of totdat de kaas goed gesmolten is.
Culinair
  • Boerenlekker
  • Adobe Stock