Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Alle trossen los: Delfzijl maakt zich klaar voor DelfSail 2024

Het grootste sailevenement van Noord-Nederland meert aan in Delfzijl. 

DelfSail 2024

Geniet van een unieke ervaring in de haven van Delfzijl op DelfSail 2024. Van 13 tot en met 16 juni geeft dit evenement gratis toegang tot allerlei vermaak, van muziekoptredens tot maritieme markten en straattheater. Voel de zee tot leven komen en bewonder de reusachtige “varende monumenten” – de Tall Ships – en ander varend erfgoed. Samen vormen ze een uniek decor langs de stad, dat te zien is tijdens het gehele evenement. Deze schepen worden extra feestelijk in het zonnetje gezet tijdens de Sail In- en Sail Out-parades op donderdag en zondag.

Al jaren een Noorder trots

In 1986 vond de eerste editie van DelfSail al plaats. Wat toen een kleinschalig evenement was is nu uitgegroeid tot een van de grootste sailevenementen in Nederland, waar honderdduizenden bezoekers op af komen. Na een onderbreking door de coronapandemie kan het vijfjaarlijkse evenement nu eindelijk weer plaatsvinden in de zomer van 2024.

Een ervaring voor iedereen

Of je nu veel met de zee hebt of niet, DelfSail is voor iedereen een evenement van formaat. Naast de varende schepen is er ook een uitgebreid muziekprogramma met artiesten als Danny Vera, Jan Smit, Marco Schuitemaker, Son Mieux en Davina Michelle: het belooft een klinkend dagje uit. Ook aan de kinderen is gedacht, want naast vele kinderactiviteiten presenteert Monique Smit op zaterdag speciaal voor de jongste bezoekers KidsPop.

Uittips
  • Romy van der Lingen, DelfSail 2024
  • DelfSail 2024