Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker fris en zomers: cake met frambozen en citroen

Een heerlijke traktatie. 

Cake frambozen

Deze cake is lekker luchtig en toch smeuïg, friszoet door de citroen en frambozen en heeft daardoor ook een heel licht zuurtje. Perfect dus voor de zomer! Zo maak je 'm!

Ingrediënten:

Voor de cake

  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 300 milliliter karnemelk
  • 275 gram bloem (+ 1 eetlepel extra)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 150 gram frambozen

Voor het glazuur

  • 175 gram poedersuiker
  • 1 á 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels karnemelk
  • Extra frambozen ter garnering

Zo maak je de cake met frambozen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop ondertussen de roomboter en suiker in circa 5 minuten luchtig. Voeg dan de citroensap, vanille-extract en een snufje zout toe. Mix goed door.
  3. Mix een voor een de eieren door het beslag. Voeg vervolgens de karnemelk toe, gevolgd door de bloem, bakpoeder en baking soda. Mix kort totdat je een mooi beslag hebt.
  4. Besprenkel de frambozen met de extra eetlepel bloem en schep voorzichtig door zodat ze allemaal met bloem bedekt zijn. Dit zorgt er straks voor dat de frambozen niet naar de bodem van de cake zakken. Spatel ze door het beslag heen.
  5. Vet een cakevorm in en bedek deze met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm en bak in circa 45-60 minuten de cake gaar en goudbruin.
  6. Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Meng alle ingrediënten voor het glazuur tot een glad geheel, verdeel het glazuur over de cake en versier de cake eventueel met extra frambozen.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock