Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 februari: fotoworkshop in het Drents Museum

Laat je inspireren door Frida Kahlo en maak een prachtig zelfportret.

fotoworkshop

Frida Kahlo's zelfportretten zijn wereldberoemd. Ze presenteert zich haar hele leven precies zoals zij dat wil. Met kleding, kapsels en sieraden creëert ze elke dag een andere versie van zichzelf. Mexicaanse en westerse stijlen mengt ze tot haar eigen Kahlo-mix. Ongewoon en opvallend. Met haar foto's en zelfportetten vertelt ze een verhaal. Op zaterdag 19 februari is fotograaf/kunstenaar Carolien Sikkenk te gast in ons museum en geeft zij een workshop portretfotografie.

Op vakantie in Mexico zag Carolien Sikkenk op straat overal de kunstige graffiti met de beeltenis van Frida Kahlo. Dat inspireerde haar voor het maken van een fotoproject met krachtige vrouwen uit verschillende continenten. Sikkenk ging zich verder verdiepen in de symboliek achter de kledingstijl en schilderijen van Frida Kahlo. Deze symboliek komt dan ook op allerlei manieren terug in de foto’s. Zo kleedde Frida zich bewust in de kleurrijke traditionele Mexicaanse kledingstijl van de Tehuana-vrouwen.

Workshop
De fotoworkshop start met een introductie. Sikkenk geeft handige tips en tricks voor het maken van krachtige portretfoto’s. Aansluitend ga je zelf aan de slag met het maken van zelfportretten en krijg je feedback van de fotograaf en mededeelnemers. De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen 10 euro per persoon inclusief koffie/thee en een lekkernij (exclusief entree). Voorafgaand krijg je de kans om de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid te bezoeken en inspiratie op te doen. Je kunt kiezen voor binnenkomst om 12.00, 12.30 of 13.00 uur. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via de website van het Drents Museum.

Carolien Sikkenk
Carolien heeft van haar passie haar vak gemaakt. Het vak ‘fotografie’ heeft ze geleerd aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze van 1994 tot 1998 studeerde. Na haar studie volgde ze verschillende masterclasses op het gebied van portret- en reclamefotografie bij onder andere Kees Tabak, Paul Huf en Carli Hermes. Naast haar werk voor magazines, artiesten en NGO’s als Warchild, maakt ze vrij werk waarmee ze exposeert in binnen- en buitenland.

Fotografie: Carolien Sikkenk, Visagie en hairstyling: Miranda van Altena
Hairstyling: Annet Spring in ‘t Veld , Accessoires Ingeborg Raadsen
Fashion designers: Marie Lamberechts, Tess van Zalinge en Spijkers en Spijkers.

Uittips
  • Drents Museum
  • Carolien Sikkenk