Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tot en met 26 maart: tentoonstelling Bernard Divendal bij Kunstpunt Groningen

In de tentoonstelling zijn abstracte olieverfschilderijen te bezichtigen.

Bernard Divendal

Het nieuwste werk van kunstenaar Bernard Divendal is vanaf vrijdag 28 januari te zien in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen.

In de solopresentatie Mooi komt nog zijn abstracte olieverfschilderijen te bezichtigen die rechtstreeks uit het atelier van de kunstenaar komen. Na een lange periode waarin Divendal vooral installaties en ruimtelijk werk maakte, keerde hij in 2019 terug naar de basis van zijn kunstenaarschap: schilderen. Dat levert bijzondere werken op, waarbij de kunstenaar als doel had “een abstract drama van vorm en kleur zichtbaar te maken”. Wie langer naar de schilderijen van Bernard Divendal wil kijken, kan deze zelfs lenen of kopen bij Kunstpunt.

Favoriete werken
Voor deze tentoonstelling laat Divendal ook zijn favoriete werken uit de collectie van de Kunstuitleen zien. Om tot een goede keuze te komen besloot hij zich niet te laten beperken tot het gewaardeerde werk van bevriende collega’s, maar zich te laten verrassen. Zo kwam hij onder meer uit bij grote namen in de abstracte kunst, zoals Jan Schoonhoven en Soll LeWitt, maar koos hij ook voor bijzondere figuratieve schilderkunst, fotografie en een beeldhouwwerk.

Over Bernard Divendal
Bernard Divendal (1952) is een geboren Amsterdammer, maar woont al sinds 1976 in Groningen, waar hij in de jaren 1979-1984 studeerde aan Academie Minerva. Divendal is een veelzijdig kunstenaar, die onder andere tekent, schildert en beeldhouwt. Dit doet hij vooral vanuit zijn atelier, dat zich midden op het platteland bevindt bij het plaatsje Westerdijkshorn. Zijn werken – vrijwel altijd abstract – zijn niet alleen binnen, maar ook buiten te zien. Zo bevinden zich in de Radijsstraat in Groningen maar liefst tien huizen met door hem beschilderde panelen.

Mooi komt nog is t/m 26 maart 2022 te zien in Kunstpunt Groningen.

Uittips
  • Kunstpunt Groningen
  • Siese Veenstra