Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 september: Kunstmarkt Fraeylemaborg

Circa 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk.

Fraeylemaborg

Op zondag 12 september opent de Fraeylemaborg in Slochteren de poort voor de 41ste editie van de Kunstmarkt. Circa 50 beeldende kunstenaars tonen dan hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma.

Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vind je kraampjes met sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker ook kennis kunt maken met de kunstenaars. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.

Randprogramma

Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een mooie ambiance. Vanaf het ruim opgezette terras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Art Carnivale staat garant voor een afwisselend live programma en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Ook het festival Roeg Klassiek heeft op deze dag een paar muzikale acts bij de Fraeylemaborg geplaatst. Persossa, de meest gevraagde percussie act van Nederland, komt met een theatrale voorstelling rondom klassieke muziek. En kom ook vooral kijken en luisteren naar De Karavaan met Marco Bonissimo, muziek uit alle windstreken in combinatie met een geweldige jongleur.

Informatie
De markt wordt getransformeerd tot een veilige kunstmarkt-wandeling op het voorterrein en rondom de borg. De kramen zullen wijder uit elkaar staan.Toegang tot de Kunstmarkt is gratis. Ook de borg en de tentoonstelling in het Koetshuis zijn vrij toegankelijk. Daar kun je genieten van de sfeervol ingerichte borgvertrekken en de prachtige foto’s van Marie Cecile Thijs.

Uittips
  • Kunstmarkt Fraeylemaborg
  • Kunstmarkt Fraeylemaborg