Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tot en met 26 september: Theaterspektakel NOORD

Een spannende en magische voorstelling over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.

Theater Noord

Omringd door een immens decor beleeft het publiek het meeslepende theaterspektakel NOORD. Een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects. Artistiek en vernieuwend met bekende noordelijke acteurs, dansers en nieuwe composities. Een voorstelling met jonge talenten die het groene noorden in de spotlights zet. De theatervoorstelling laat in volle breedte de rijkdom, waarde en vitaliteit zien van het Noorden.

Het publiek daalt mee tot ver onder de bodem van het Groningse landschap en onze aarde en beleeft mee wat Menke en haar kompanen meemaken in dit spel van bedrog, liefde, landschap en intrige.

Studente Menke ontdekt een boerderij die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Met haar vrienden gaat ze op zoek naar de oorzaak en komt daarmee in een spannend avontuur terecht. Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd, worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze willen de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze in aanraking met de verhalen van aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Menke is iemand met een enorme empathie voor de mensheid en de natuur en ze neemt het publiek mee in haar leef- en gedachtewereld: het groene landschap, opgroeien, wonen en leven in het Groninger land. De oplopende spanning tussen haar ouders die uit hun beschadigde huis moeten vertrekken en een ontluikende liefdesrelatie levert een voortdurende spanning tussen liefde, vertrouwen en een verschillende kijk op de wereld. Het levensgevaarlijke onderzoek onder de grond zorgt voor een verrassende, betekenisvolle ontknoping!

Centraal in het verhaal staan de mensen van het Groninger land. NOORD laat de veerkracht zien van mensen. Het verhaal speelt zich af in het Groninger land, met actuele thema’s als veranderend klimaat, economische uitdagingen, natuur, landschap, bouwen, krimp en de toekomst van onze kinderen. Hoe we omgaan met lastige en onvoorspelbare situaties en met positieve energie onze toekomst ter hand kunnen nemen.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Theater NOORD.

Uittips
  • Theater Noord
  • Jaap Menses