Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 september: Roeg Klassiek

Geniet van klassieke muziek in het prachtige decor van natuurgebied 't Roegwold.

Roeg Klassiek

Zondag 12 september vindt de eerste editie plaats van Roeg Klassiek, een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold in de provincie Groningen.

De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Zo zijn de Capriccio’s van Paganini te horen bij het bekende Knuppelpad – het houten vlonderpad dat door 't Roegwold loopt – en kun je op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren terecht voor spectaculair slagwerk en een bijzondere combinatie van klassiek en acrobatiek. Ook klinkt de opera nu eens niet in een chique schouwburg, maar vanuit de schuur van boerderij Hoog Hammen (bekend van Hollands Hoop), terwijl de scheepswerf van Woudbloem zich vult met de cellosuites van Bach, uitgevoerd op fagot.

Over het festival
Roeg Klassiek is bedoeld voor liefhebbers van klassieke muziek, maar ook voor wie nog nooit eerder een klassiek concert heeft bezocht. Bezoekers fietsen van het ene concert naar het andere, terwijl ze door natuurgebied 't Roegwold komen. De festivalsfeer en het ‘roege’ karakter van de locaties maken de concerten van Roeg Klassiek laagdrempelig. Er is keuze uit vier verschillende routes met elk een eigen programma. Voor onderweg is een lunchpakket verkrijgbaar en ook is er een beperkt aantal fietsen te huur. Minder valide bezoekers hebben de mogelijkheid om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn vanwege de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Natuurgebied ’t Roegwold
Het waterrijke gebied met veenmoeras, rietlanden, kleine bosjes en watervlaktes is zeer geliefd bij vogelspotters, wandelaars en fietsers. ‘t Roegwold is voor veel mensen nog onontdekt terrein en Roeg Klassiek is dan ook bedoeld om tegelijk met de klassieke muziek ook het natuurgebied te leren kennen.

Meer informatie over het programma en het bestellen van tickets is te vinden op de website.

Uittips
  • Roeg Klassiek
  • Wilco van der Laan