Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vlinderseizoen van start met gratis Tuinvlinder-app

Leer met de nieuwe app de vlinders in je tuin te herkennen.

Vlinder

De zomer is begonnen! Dat betekent dat er weer veel vlinders te zien zijn. Om de start van dit nieuwe vlinderseizoen te vieren, is er een nieuwe Tuinvlinder-app ontwikkeld.

Ben je benieuwd welke vlinder er in jouw tuin fladdert? Is het nu een atalanta, of toch een kleine vos? Zoek het nu gemakkelijk op in de nieuwe Tuinvlinder-app. Deze zomer heeft Nature2U in samenwerking met de Vlinderstichting een gratis app ontwikkeld zodat je de vlinders in je tuin leert te herkennen. De app is speciaal in deze maand gelanceerd, omdat nu ook de jaarlijkse Tuinvlindertelling, georganiseerd door de Vlinderstichting, tot 25 juli plaatsvindt.

Paradijs voor vlinders
In de app zijn, behalve de meest voorkomende vlinders, ook planten te vinden waarmee je vlinders naar je tuin lokt. Dit zijn planten met mooie bloemen waarvan vlinders graag de nectar eten, zoals koninginnekruid, wilde hyacint en judaspenning. Ook zijn enkele favoriete planten voor rupsen in de app te vinden. Deze planten maken je tuin tot een kleurig, bloeiend en levendig geheel; een paradijs voor vele vlinders.

Informatie
De Tuinvlinder app is gratis verkrijgbaar voor Android en IOS. Ga voor meer informatie naar de website. Daar kun je ook op gemakkelijke wijze de gratis app downloaden.

Natuur
  • Nature2U
  • photosbyjimm / iStock