Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdekkingstochten door het Groninger wierdenlandschap

Tijdens een samengestelde route fiets je door het Groninger wierdenlandschap en beleef je onderweg allerlei culturele hoogtepunten.

wierdenlandschap

Omdat het festival Terug naar het begin niet door kan gaan wegens de coronamaatregelen, hebben ze een alternatief programma bedacht waarbij je zelf op een culturele ontdekkingstocht gaat.

Normaal gesproken fiets je tijdens het festival Terug naar het begin door het Groninger wierdenlandschap. Onderweg kom je spetterende optredens en prachtige kunstprojecten tegen in karakteristieke kerken. Wat dat betreft verandert er niet heel veel. 'We blijven heel dicht bij de kernwaarden van het festival, maar bewegen mee met de mogelijkheden,' vertelt Minke van der Velde, projectleider van het festival. Nieuw dit jaar zijn de vooraf samengestelde routes, die met veel zorg zijn uitgedacht door de organisatie. Door maximaal 30 deelnemers toe te laten per route en op de locaties onderling 1,5 meter afstand te houden, kan Terug naar het begin doorgang vinden in de coronasamenleving, mits de huidige lockdown wordt losgelaten.

Ieder weekend worden er drie verschillende routes aangeboden, waar maximaal dertig deelnemers per keer aan mee kunnen doen. Bezoekers schrijven zich van tevoren in op een route die bestaat uit diverse programmaonderdelen, variërend van live muziek en theater tot kunst en verhalen. Bovendien is er voldoende tijd tussen de optredens, die vrij in te vullen is door de bezoeker. Van der Velde licht toe: 'We vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich niet hoeven te haasten. Daarom bieden we genoeg ruimte en vrijheid om onderweg eens een omweggetje te maken of een mooi uitzichtpunt aan zee te bezoeken.' Zo geven de culturele ontdekkingstochten een nieuwe kijk op de omgeving van de gemeente Eemsdelta: voor de nieuwsgierige bezoeker, maar ook voor wie er al jaren woont.

De organisatie van Terug naar het begin hoopt de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen over de doorgang van het festival en verwacht de kaartverkoop in mei te starten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de kanalen van TNHB in de gaten houden. Meer informatie is te vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

Uittips
  • David Vroom