Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 april: Groningse Nacht van de Filosofie

Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie komen verschillende denkers aan het woord.

Filosofie

Wie bepaalt eigenlijk wat waar is en wat niet? Tijdens de achtste editie van de Groningse Nacht van de Filosofie staat het thema ‘waarheid’ centraal. Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus wordt het evenement volledig online én live georganiseerd.

Sprekers
Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie komen verschillende uitdagende denkers aan het woord. Zij zijn op zoek naar en geven hun visie op de waarheid, de grap en het goede in de mens. De avond is te volgende via een livestream vanuit het Forum in Groningen.

Te gast is topfilosoof Kwame Appiah, die samen met filosoof Stine Jensen de coronacrisis onder de loep zal nemen. Ook zal Jochem van de Berg, medeoprichter van het satirisch online nieuwsmagazine De Speld, aanwezig zijn. Tot slot wordt de relatie tussen waarheid, wetenschap en filosofie uitvoerig besproken. Emeritus-hoogleraar Trudy DeHue spreekt onder andere over de ingrediënten van het wetenschappelijke feit en filosofieprofessor Tamer Nawar legt uit wat filosofen nu eigenlijk bedoelen met ‘waarheid’.

Informatie
De livestream van de Groningse Nacht van de Filosofie is vrijdag 16 april van 20.00 uur tot 23.00 uur te bekijken. Ga voor meer informatie en tickets naar de website van het Forum. Tickets zijn nog tot 16 april 14.00 uur voor €10 te koop.

Uittips
  • Forum Groningen
  • Forum Groningen