Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Primeur in Friesland: zelf bruggen openen met een app

Eropuit met de boot? Brugopeningen aanvragen is nu appeltje-eitje in Friesland!

Brug

Goed nieuws voor watersporters: zij kunnen vanaf dit vaarseizoen bij 16 bruggen in Friesland zelf een brugopening aanvragen via een vernieuwde app. Deze service is een primeur in Nederland.

Het vaarseizoen is onlangs van start gegaan. Dat betekent dat brugwachters het weer zeven dagen per week druk krijgen. Maar daar heeft de provincie Friesland wat op bedacht: vanaf nu is het mogelijk om een opening van 16 bruggen in Friesland zelf aan te vragen met de vernieuwde Watersport-app. Het zijn voornamelijk bruggen in belangrijke recreatieve en doorgaande vaarroutes, zoals in Leeuwarden, Grou en Joure.

Handige informatie
Watersporters kunnen in de app hun vaarroute invoeren en ontvangen vervolgens allerlei handige informatie die ze onderweg nodig hebben, bijvoorbeeld over brugbedieningstijden, jachthavens en elektrische oplaadpunten. De app geeft ook tips over het varen op drukke knooppunten, zodat de app bijdraagt aan veilig varen in de provincie.

De Watersport-app is vanaf nu beschikbaar in onder andere het Fries en Nederlands en is gratis beschikbaar voor gebruikers van Apple en Android.

Routes
  • Provincie Fryslân
  • Provincie Fryslân