Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3 april: Het Grote Gebeuren in Groningen

Op zaterdag 3 april vindt de elfde editie van dit literaire festival plaats.

Het Grote Gebeuren

Lezers en schrijvers opgelet! Zaterdagavond 3 april wordt voor de elfde keer op rij Het Grote Gebeuren, hét literaire festival van Stad, georganiseerd door Forum Groningen en NOORDWOORD. In verband met de huidige coronamaatregelen vindt dit jaar het festival volledig online plaats.

Tijdens Het Grote Gebeuren worden diverse gesprekken met nationale en internationale auteurs live uitgezonden vanuit het Forum in Groningen. In het onlineprogramma wordt er veel aandacht geschonken aan debuterende schrijvers, zoals Joost Oomen (Het Perenlied) en Pete Wu (De Bananengeneratie), maar komen ook veel grotere auteurs aan bod. Zo blikken schrijvers Marcel Möring en Manon Uphoff terug op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf en vindt er een panelgesprek plaats van schrijvers met Surinaamse roots, zoals Johan Fretz en Raoul de Jong.

Het Forum in Groningen

Naast gesprekken en interviews met tientallen auteurs wordt er ook een interactief, literair randprogramma georganiseerd waarbij je digitaal kunt aanschuiven.

Informatie
Tickets voor Het Grote Gebeuren zijn tot en met zaterdag 4 april 14.00 uur voor €12,50 verkrijgbaar via de website van het Forum. Meer weten over het festival zelf? Bezoek dan de website van NOORDWOORD. Daar kun je ook het volledige programma bekijken.

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • iStock