Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Coronaproof wandelen

Het is heerlijk om te wandelen, juist in deze tijd waarin we veel binnenshuis door moeten brengen.

wandelen

Het is heerlijk om eropuit te gaan, juist in deze tijd waarin we veel binnenshuis door moeten brengen. Zeker als je een hond hebt is het belangrijk om naar buiten trekken, bijvoorbeeld voor een langere wandeling in een natuurgebied. Helaas worden deze gebieden door de drukte zwaar belast en mag de hond niet overal los lopen.

Verschillende natuurorganisaties geven aan dat er een enorme toeloop is aan wandelaars in wandelgebieden. Parkeerplaatsen lopen vol en de paden zijn druk, waardoor sommige gebieden zelfs afgesloten moten worden. Probeer daarom op een rustiger moment op de dag te gaan, zoals 's ochtends vroeg of doordeweeks. Vooral in de weekenden tussen 11 en 15 uur is het erg druk in de natuur.

Daarnaast merken natuurorganisaties op dat er steeds meer honden loslopen in gebieden waar dit niet mag. Check daarom altijd van tevoren of het een losloopgebied is. Loslopende honden kunnen natuurlijk het leefgebied van dieren verstoren. Download de app HuisdierenApp om te kijken waar een losloopgebied bij jou in de buurt is. Kijk voor tips over veilig recreëren op de site van Natuurmonumenten.

Natuur
  • Esther_Derksen / iStock