Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De Week van de Lieve Briefjes van start

De Week van de Lieve Briefjes is een Gronings initiatief om mensen in deze tijd met elkaar te verbinden.  

Lieve Briefjes

Na zijn ‘Ode aan Groningen’, een gedicht die onlangs viral ging op sociale media, is de Groninger dichter Myron Hamming even in de ban geraakt van de Week van de Lieve Briefjes, een Gronings initiatief om mensen in deze tijd met elkaar te verbinden.

De Week van de Lieve Briefjes wordt gehouden van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 januari 2021 en is bedoeld om iedereen op te roepen elkaar iets liefs te schrijven, bijvoorbeeld naar de aardige buurvrouw, een goede vriend of een onbekende. Gewoon, zomaar, misschien wel juist nu! In dit filmpje brengt Myron Hamming een speciaal gedicht voor de Week van de Lieve Briefjes ten gehore en geeft hij zijn eerste Lieve Briefje aan iemand cadeau op de Vismarkt in Groningen.

Wie ook Lieve briefjes wil schrijven, kan ze ophalen bij alle bibliotheken in de provincie Groningen, enkele WIJ-vestigingen in de gemeente Groningen en bij servicepunten van QBuzz in Groningen, Assen en Emmen. Daarnaast zijn de briefjes verkrijgbaar bij Albert Heijn supermarkten in Appingedam, Winsum en Uithuizen. Verder stellen verschillende instellingen en organisaties briefjes beschikbaar aan hun bezoekers. In totaal zijn er 20.000 ansichtkaarten beschikbaar. Die worden zo lang de voorraad strekt gratis weggegeven of tegen een onkostenvergoeding verstuurd. Je kunt de kaarten ook bestellen op de website van de Week van de Lieve Briefjes.

Uittips
  • Week van de Lieve Briefjes
  • iStock