Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fietstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Ontdek Nationaal Drents-Friese Wold tijdens een schitterende fietstocht.

fietstocht

In het Nationaal Park Drents Friese Wold en omgeving is te zien hoe mens en natuur al eeuwen samen het landschap vormen. Ontdek de bossen, de heiden, de veentjes en de zandverstuivingen op de fiets met de gids van Staatsbosbeheer.

Je komt onder andere langs een middeleeuws esdorp met zijn brink, essen en hooilanden, een potstal van een schaapskudde en een 19de eeuwse kolonie voor arme mensen uit de stad. Je hoort hoe rond 1900 zand en heide werden bebost en we nu weer bomen kappen voor de biodiversiteit. In Oude Willem zie je hoe landbouwgrond terug wordt gegeven aan de natuur en de beken weer gaan meanderen zoals vroeger. Veentjes met veel bijzondere planten en dieren worden ingebed in een afwisselend open en gesloten landschap op weg naar een nieuwe wildernis met veel variatie in planten- en dierensoorten.

De dagtocht start om 10.00 uur in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha met een korte presentatie met koffie en koek. Onderweg kan op een overdekte plek de zelf meegebrachte lunch genuttigd worden. Voor melk en karnemelk wordt gezorgd. In de middag is er nog een stop waar koffie wordt aangeboden. De fietstocht eindigt rond 16.30 uur.

Datum: zondag 20 september
Tijd: 10.00-16.30 uur
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Tips: Eigen fiets mee, zelf uw lunch meenemen, de rit is ongeveer 45 km
Kosten: € 17.50
Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Uittips
  • Buitencentrum Drents-Friese Wold
  • Buitencentrum Drents-Friese Wold