Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Avondwandeling op de Bosberg

Wandel op 9 juli mee met een gids van Staatsbosbeheer tijdens deze avondwandeling op de Bosberg.

Avondwandeling

Nu steeds meer coronamaatregelingen versoepeld worden, zijn steeds meer activiteiten mogelijk. Zo ook wandelingen onder begeleiding. Op 9 juli organiseert Staatsbosbeheer een avondwandeling op de Bosberg bij Appelscha.

Met bijna 27 meter is de Bosberg het hoogste punt van Friesland. De unieke avondwandeling op de Bosberg besteedt ook aandacht aan de "eik van de Bosberg", een 300 jaar oude eik die onder het zand bedolven was.

Rond 1900 bedreigde stuivend zand het dorp Appelscha en de omliggende landbouwgebieden. Staatsbosbeheer is in 1906 begonnen met de aanleg van een dennenbos om het zand te beteugelen. Nog steeds zie je in het gebied rond de Bosberg de zandduinen van weleer en ook de inmiddels imposante oude dennenbomen. Maar er is veel meer te zien. Tegenwoordig is dit een afwisselend gebied met zowel naald- als loofbomen waar veel diersoorten zich thuis voelen. Ook vind je er een kleine zandvlakte, overblijfselen van een renbaan en een openluchttheater.  Zowel wat natuur als cultuur betreft kent het gebied een rijke geschiedenis.

Datum: 9 juli 2020
Tijd: 19.30-21.30 uur
Informatie en aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Uittips
  • Staatsbosbeheer