Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw op Vlieland: de Uitleentuin

Vanaf juli kunnen bezoekers van Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland naar hartenlust oogsten in de gloednieuwe Uitleentuin.

Uitleentuin

Er groeit genoeg op Vlieland, maar landbouw wordt er niet echt bedreven. Daar komt nu verandering in! Vanaf juli kunnen bezoekers van Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland naar hartenlust oogsten in de gloednieuwe Uitleentuin. 

Vakantie vieren en tegelijkertijd tuinieren? Dat kan nu op Vlieland! De nieuwe Uitleentuinen zijn handige, draagbare tuintjes die je mee kan nemen naar jouw eigen kampeerplek op het eiland, zodat je tijdens jouw vakantie groene vingers kunt kweken.  

De tuintjes zijn niet alleen verrassend van vorm maar ook van inhoud: er groeien bijzondere kruiden, zoals champagneblad en meloensalie, en alles is eetbaar. Na jouw verblijf op het kampeerterrein geef je de Uitleentuin weer door aan een volgende kampeergast. 

Er vindt op het eiland geen landbouw plaats, dus het overgrote deel van het voedsel wordt van het vaste land gehaald. De nieuwe Uitleentuinen krijgen daarom Vlielandse compost als voeding, om zo te laten zien dat het ook duurzamer kan en dat je ook kunt eten van je eigen afval.

De mobiele moestuinen zijn getimmerd door leerlingen van de Vlielandse school De Jutter, de vaste gasten van Kampeerterrein Stortemelk en de bouwploeg van festival Into The Great Wide Open.

Natuur
  • Into The Great Wide Open, redactie Noorderland
  • iStock