Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 500 gram zuurkool
- 100 gram rozijnen
- 100 gram bloem
- 200 milliliter volle melk
- 125 milliliter crème fraîche
- 2 eieren
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- zout en peper naar smaak
- citroensap (om te ontvetten)
Zo maak je hartige kaiserschmarrn:
- Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Giet ze af en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig in ongeveer 3 minuten.
- Voeg de zuurkool en tijm toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel 20 minuten op laag vuur. Bak de rozijnen de laatste 5 minuten mee.
- Splits ondertussen de eieren en klop de dooiers luchtig met een snufje zout. Voeg afwisselend een beetje melk en bloem toe en roer goed door tot een glad beslag.
- Ontvet een kom en de kloppers van de handmixer met keukenpapier en citroensap. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig met een spatel door het beslag.
- Smelt de roomboter in een grote koekenpan en giet het beslag in de pan. Bak ongeveer 5 minuten, keer de kaiserschmarrn voorzichtig om en bak nog 3 minuten.
- Breek de pannenkoek met een spatel in grove stukken en bak nog 3 minuten tot alles mooi goudbruin is.
- Doe ondertussen de crème fraîche in een schaal en roer de mosterd er goed doorheen.
- Serveer de kaiserschmarrn met de mosterdsaus en het mengsel van ui, zuurkool en rozijnen.
Culinair
- Max Vandaag
- Adobe Stock