Ingrediënten:
- 8 plakjes kant-en-klaar hartige taartdeeg (diepvries)
- 5 eieren
- 1 rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 500 gram zuurkool
- 200 milliliter kookroom
- 150 gram geraspte kaas
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 handje paneermeel
- peper en zout naar smaak
Tip: zorg dat je de zuurkool goed laat uitlekken. Gebruik een zeef en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.
Zo maak je een quiche met zuurkool:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
- Pel en snipper de rode ui. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
- Klop in een kom de eieren los met de kookroom. Voeg de mosterd, gefruite ui, spekblokjes, uitgelekte zuurkool en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de plakjes hartige taartdeeg over de vorm en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Strooi het paneermeel over de bodem van het deeg. Schep het zuurkoolmengsel in de vorm en strijk het glad. Bestrooi de bovenkant met de resterende geraspte kaas.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de vulling stevig is voordat je 'm uit de oven haalt.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock