Ingrediënten:
Voor twee personen
- 1 ui
- 1 pak verse lasagnebladeren
- 200 gram rundergehakt
- 50 gram ongezouten roomboter
- 250 gram Italiaanse groentemix
- 400 gram tomatenpulp uit blik
- 25 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 125 gram mozzarella
- 20 gram geraspte kaas naar keuze
- peper en zout naar smaak
Zo maak je lasagne in de airfryer:
- Snipper de ui en verhit een klein beetje boter (niet alles dus; de rest heb je bij stap 3 nodig) in een grote koekenpan. Bak de ui samen met de groentemix ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend nog eens 5 minuten mee. Roer de tomatenpulp erdoor, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Vergeet niet af en toe te roeren en breng op smaak met wat peper en zout.
- Terwijl de saus lekker pruttelt, smelt je de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor tot een gladde massa – roux – en laat dit drie minuten garen op laag vuur. Blijf wel goed roeren.
- Schenk al roerend de melk erbij om een bechamelsaus te maken. Laat het geheel aan de kook komen en kook de saus nog een paar minuten door tot deze dikker wordt. Roer tot slot de geraspte kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden en vet een cakeblik in met de resterende boter. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Begin met een laagje van het tomatenmengsel op de bodem van het cakeblik. Bedek dit met een derde van de lasagnebladen, gevolgd door een derde van het overgebleven tomatenmengsel, de bechamelsaus en mozzarella. Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met mozzarella bovenop. Zet het cakeblik in de airfryer en bak de lasagne ongeveer 30 minuten tot hij goudbruin kleurt en bubbelt.
Culinair
- Adobe Stock