Ingrediënten:
- 8 plakjes kant-en-klaar hartige taartdeeg (diepvries)
- 5 eieren
- 2 rode paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 250 gram gesneden boerenkool
- 200 milliliter crème fraîche
- 150 gram fetakaas
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel tijm
- handje paneermeel
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een hartige boerenkooltaart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
- Pel en snipper de ui, en hak de knoflook fijn. Verwarm wat zonnebloemolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Snijd de paprika’s in dunne reepjes en bak deze kort mee met de ui en knoflook. Voeg vervolgens de boerenkool toe en bak dit ongeveer 8 minuten, totdat de kool is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en voeg naar smaak peper, zout en tijm toe.
- Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het taartdeeg over de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem.
- Verkruimel de feta en meng deze met de boerenkool en het eimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de boerenkooltaart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
- Paulines Keuken
- Adobe Stock