Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Suikerbrood over: zo maak je er lekkere wentelteefjes van

Liefhebber van Fries suikerbrood en heb je nog een paar (oude) plakjes over? Maak er eens wentelteefjes van. Zo verspil je niks én verwen je jezelf met een heerlijke lunch of ontbijt. Win-win dus! Met dit recept zijn ze binnen een mum van tijd klaar. 

Suikerbrood

Typisch Fries

Suikerbrood is een echte specialiteit uit Friesland, geliefd om z'n zachte en zoete smaak Het brood wordt gemaakt van luchtig deeg, gevuld met gekarameliseerde suikerklontjes, en vaak subtiel op smaak gebracht met wat kaneel.

Naast een puur genot bij het ontbijt of bij een kopje koffie, kun je suikerbrood ook omtoveren tot een andere traktatie: wentelteefjes! Snijd dikke plakken suikerbrood, doop ze in een mengsel van ei, melk en kaneel en bak ze vervolgens goudbruin in de pan.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 150 milliliter melk
  • halve theelepel kaneel
  • 6 sneetjes suikerbrood
  • 50 gram boter
  • fruit naar keuze (optioneel)
  • poedersuiker (optioneel)

Zo maak je wentelteefjes van suikerbrood:

  1. Klop in een diep bord de ei met het melk en de kaneel los.
  2. Halveer de plakjes suikerbrood zodat er driehoekjes ontstaan en wentel deze door het eimengsel.
  3. Verhit wat boter in de koekenpan en bak de broodjes op matig tot hoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  4. Keer ze halverwege om zodat ze aan beide kanten lekker knapperig worden.
  5. En klaar is kees! Garneer de wentelteefjes eventueel met wat (vers) fruit naar keuze en een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock