Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekkere sinterklaastraktatie: zo maak je zelf schuimpjes

Dit recept voor schuimpjes is echt heel simpel. Met slechts drie ingrediënten zet je in een handomdraai zelf een schaal lekkere schuimpjes op tafel. Ze zijn wel iets anders dan de schuimpjes uit de winkel, omdat dit recept geen gelatine gebruikt, maar ze zijn zeker net zo zoet en zacht. Smullen maar!

Schuimpjes

Ingrediënten:

  • 375 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • kleurstof naar wens

Zo maak je zelf schuimpjes:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Neem de eieren en scheid de eiwitten van de eierdooiers.
  3. Ontvet een schaal en de gardes van de mixer met azijn en keukenpapier.
  4. Klop de eiwitten stijf en zeef twee eetlepels poedersuiker in de kom. Mix dit vervolgens voor een minuut en schep er dan de rest van de poedersuiker door.
  5. Voeg eventueel kleurstof toe aan het schuim.
  6. Spuit toefjes schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook hoopjes schuim met een lepel op de bakplaat scheppen.
  7. Bak de schuimpjes in 2 uur af in de oven. Laat ze eerst goed afkoelen voordat je ze serveert.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock