Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het is weer weekend: zo maak je gehaktballetjes om te snacken

Zin in een hartige snack die altijd in de smaak valt? Deze sappige gehaktballetjes zijn perfect voor een borrelavond, als traktatie tijdens een feestje, of om gewoon tijdens het bankhangen op te snoepen. Makkelijk om te maken en lekker om met je handen op te snoepen!

Gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 1 kilogram half-om-half gehakt
  • 5 eetlepels gehaktkruiden
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • snuf zout

Zo maak je de gehaktballetjes:

  1. Pel en snipper de uien. Doe de snippers samen met de andere ingrediënten in een kom en meng het tot een glad geheel. Daarvoor kun je een keukenmachine gebruiken, maar het mengen kan ook met de hand.
  2. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit vervolgens de boter in de pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin.
  3. Serveer de balletjes op een borrelplank met bijvoorbeeld wat snoeptomaatjes en garneer ze met wat verse peterselie.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock