Ingrediënten:
- 1 liter brandewijn
- 400 gram witte kandijsuiker
- 20 gram steranijs
- 6 saffraandraden
- grote weckpot
- soda
- optioneel: kaneel, suiker en honing
Zo maak je Drentse steerntjes:
- Kook de weckpot voor ongeveer 5 minuten in sodawater. Spoel de weckpot daarna om met heet water en laat hem ondersteboven uitlekken op een theedoek.
- Doe de kandijsuiker, steranijs en saffraandraden in de weckpot. Schenk de brandewijn eroverheen en sluit de pot goed af.
- Laat de weckpot 4 tot 5 weken op een donkere, koele plek staan. Schud de pot af en toe voorzichtig.
- Zeef de anijslikeur na het rijpen en schenk het over in een schone fles.
- Wil je de Drentse steerntjes feestelijk serveren? Meng wat suiker met kaneelpoeder. Bestrijk de randen van je likeurglazen met een beetje honing en dip ze in het suiker-kaneelmengsel.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock