Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je de lekkerste kruidkoek

Een goede kruidkoek is smeuïg, lichtzoet en vol van smaak. Heerlijk met een beetje roomboter, of gewoon om zo te eten: daar lik je je vingers bij af! In dit recept laten we je zien hoe je eenvoudig zo’n lekkere kruidkoek maakt.

Kruidkoek

Ingrediënten:

  • 140 gram tarwemeel
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram stroop
  • 30 gram honing
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 milliliter volle melk
  • snuf zout

Zo maak je kruidkoek:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het meel, de havermout, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout in een kom. Roer daarna de honing en stroop erdoor.
  3. Schenk de melk door het mengsel en voeg de eieren eraan toe. Roer nogmaals goed door totdat zich een glad beslag vormt.
  4. Bekleed een langwerpige cakevorm met bakpapier en schenk het beslag hierin.
  5. Bak de cake in 40 minuten af in de oven. Als je een satéprikker in de koek prikt en deze er schoon uit komt, is de koek gaar.
  6. Laat de koek nog 10 minuten afkoelen en haal de koek vervolgens uit het bakblik door aan het bakpapier te trekken. Laat de koek dan volledig afkoelen voordat je 'm aansnijdt.
Culinair
  • Whataboutfood
  • Adobe Stock