Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk zoet recept: appelflaphapjes met amandel en rozijnen

Deze appelflaphapjes zijn makkelijk om te maken en bovendien erg lekker. Serveer ze aan je gasten bij de koffie, eet ze als toetje met een bolletje vanille-ijs, of snoep ze gewoon tussendoor. Het bladerdeeg, de rozijnen en de appels maken de hapjes zoet, terwijl de kruiden en het amandelschaafsel er een eigen smaak aan geven.

Appelflaphapjes

Ingrediënten:

Voor zes stuks

  • 6 plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 80 gram gewelde rozijnen
  • poedersuiker ter garnering

Zo maak je de appelflaphapjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het klokhuis en de schil van de appel en snijd deze in blokjes.
  3. Meng in een kom de appelblokjes met de kruidnagel, kaneel, honing en gewelde rozijnen.
  4. Verdeel het appelmengsel over de bladerdeegplakjes. Verdeel de appelstukjes niet over het hele plakje, maar maak een klein hoopje in het midden. Vouw vervolgens de vier punten van het bladerdeeg naar het midden en druk ze goed vast. Zo ontstaat een soort envelopje.
  5. Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de bladerdeeg-envelopjes. Verdeel tot slot het amandelschaafsel erover.
  6. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Controleer of het bladerdeeg goed gaar is; anders moeten de hapjes nog iets langer in de oven.
  7. Strooi ter garnering nog wat poedersuiker over de appelflaphapjes.
Culinair
  • Jaimys Kitchen
  • Adobe Stock