Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tea Time: een stukje Engeland in Drenthe

Ben jij hier weleens geweest? Een tip voor alle zoetekauwen en theeliefhebbers!

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Tea Time

Een kopje thee en een etagere vol zoete hapjes alstublieft! Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen bij Tea Time in het Drentse dorp Echten. Deze theeschenkerij – gevestigd in een monumentale villa uit 1914 – lijkt zo uit een Engels sprookje te komen. Noorderland nam er een kijkje en proefde van de hemelse hapjes. 

Uit een kostuumdrama

Tea Time ligt intiem verscholen aan de bosrand van Echten. De entourage van deze Engelse theeschenkerij is op en top romantisch. Achter de rood-witte luiken, omlijst door tijdloos olijfgroen, worden smulpapen op hun wenken bediend. Eigenaar Bert Boer is opgegroeid in Echten en is sinds 2012 uitbater van deze witte villa, die officieel 'Klein Batinghe' heet.

De originele indeling van de villa is zoveel mogelijk bewaard gebleven. Gasten kunnen er plaatsnemen in The Drawing Room (zitkamer), The Study (studeerkamer), The Dining Room (eetkamer) of in de Conservatory (serre). In de ruimtes lopen serveersters rond die rechtstreeks lijken te zijn weggeplukt uit de Engelse kostuumdrama Downton Abbey. Ze dragen smetteloze witte schortjes over stijlvolle zwarte jurken, hebben een schattig mutsje op hun hoofd en de bedrijvige armen zijn altijd vol met zoete dromen.

High tea

Je kunt bij Tea Time terecht voor verschillende high tea-arrangementen, een lunch of een borrel. De high tea's – met dromerige namen als "Fairy Tea", "Royal Tea" en in de decembermaand een speciale "Christmas Tea" – zijn het populairst. Romige cakejes, gebakjes en scones worden namelijk royaal vergezeld met een klodder clotted cream (hier maar even geen calorieën tellen, hoor!), een keur aan koekjes, chocolade, jams, maar ook hartige quiches en sandwiches.

Tea Time is woensdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. In het weekend is de theeschenkerij een uurtje eerder geopend.

Uittips
  • Tea Time in Echten