Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Leuke B&B's in Drenthe: dit zijn onze favorieten

Een weekendje weg in eigen (Noorder)land? Deze drie B&B's in Drenthe zijn knus, gezellig en gesitueerd op bijzondere plekken waar genoeg te beleven is. Waar ga jij een nachtje logeren?

B&B's in Drenthe

Villa Emen

Een weekendje ertussenuit in Zuidoost-Drenthe? Aan de Stationsstraat in Emmen vind je de bed & breakfast Villa Emmen, vol passie gerund door moeder Gerti en dochter Renate Olijslager. In het statige en renoveerde huis uit het interbellum beleef je de warme en huiselijke sfeer van vroeger met de moderne luxe van nu.

Begin de dag met een heerlijk ontbijt in de gezamenlijke woonkamer en geniet van het zonnetje in de ruime tuin. Op de mooie plek, naast het treinstation en bij het centrum, ga je zo op avontuur in dierenpark Wildlands. Of stap op de fiets en trek de natuur in!

Foto: Villa Emmen

Grevenberg

In 2021 openden de deuren van B&B Grevenberg, na een flinke verbouwing van zeven jaar. Je vindt er nu vier kamers en een gezamenlijke huiskamer waar gasten bijvoorbeeld bij de houtkachel een boekje kunnen lezen. De inrichting is eenvoudig, want de boerderij vertelt zelf al een verhaal, met haar houten balken en mooie doorkijkjes.

Eigenaren Sylvia en Harold zijn er druk bezig om het hun gasten naar de zin te maken en ze Drenthe te laten verkennen. Tips voor de omgeving heeft het stel genoeg, maar gewoon lekker dicht bij Grevenberg blijven is ook een optie: gasten vinden hier tal van mooie fiets- en wandelroutes, en zelfs in de landelijke achtertuin van Grevenberg beleef je al een heerlijk vakantiegevoel.

Foto: B&B Grevenberg

Sleense Joffers

In het buitengebied van Sleen, midden tussen de akkers en weilanden, staat een idyllische brugwachterswoning uit 1900. Hier kun je overnachten in een sfeervol gastenverblijf voor twee personen. Het ontbijt wordt geserveerd in het oude stookhok, omgebouwd tot een soort serre, met zo veel mogelijk streekproducten en eitjes van eigen kippen.

Tijdens een overnachting bij B&B Sleense Joffers heb je toegang tot een eigen terras, mét uitzicht over het Drentse landschap. Daarnaast is het goed toeven in de tuin, maar je kunt ook een fiets huren en lekker op pad gaan in de natuur. Ook de hond mag mee op avontuur, mits dit van tevoren wordt overlegd.

Leuk logeren
  • Nadine Boon, Karlijn Noordhof
  • Hoofdfoto: B&B Grevenberg