Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Thuiskomen in Villa Emmen

‘Het is echt een thuis, maar dan weg van je eigen huis.’

Villa Emmen

Een weekendje ertussenuit naar Emmen, of na een dagje Wildlands je bezoek aan de Vlinderstad verlengen? Wie op zoek is naar een sfeervolle plek om te overnachten, vindt precies tussen het winkelgebied en het treinstation bed & breakfast Villa Emmen - vol passie gerund door moeder en dochter - waar je luxe logeert in een huiselijke sfeer.

Van woonhuis naar gastenverblijf
De aanleiding voor het ontstaan van Villa Emmen was een treurige, maar gelukkig hebben moeder Gerti en dochter Renate Olijslager die kunnen omzetten in iets prachtigs en positiefs. Want, zoals Gerti zelf mooi verwoordt: ‘Het leven is te kort en te leuk om bij de pakken neer te zitten.’ Na het plotselinge overlijden van haar man en de vader van het gezin werd de villa - die voorheen voor de familie als woonhuis diende - voor Gerti alleen wat te groot. Dochter Renate, in bezit van een diploma van de hotelschool, wilde graag de overstap maken van de horeca naar een eigen logeeraccommodatie. Vol inspiratie door het populaire tv-programma Bed & Breakfast was de keuze om de handen ineen te slaan en het huis aan de Stationsstraat om te toveren tot een comfortabel gastenverblijf snel gemaakt.

Warm thuis
Het statige pand, gebouwd tijdens het interbellum, was in deze eeuw toe aan een grondige verbouwing. Het huis werd volledig gestript en is inmiddels succesvol gerenoveerd en teruggebracht naar de sfeer van weleer, met een mooie mix van houten elementen en fraaie details die de kamers een warme uitstraling geven. En die warmte is precies wat Villa Emmen zo bijzonder maakt. ‘Wat veel gasten bijblijft, is de huiselijke sfeer van ons verblijf,’ vertelt Gerti enthousiast. ‘Het is echt een thuis, maar dan weg van je eigen huis.’ Zo zijn gasten tijdens hun verblijf niet beperkt tot alleen hun eigen kamer, maar kunnen ze ook in de gezamenlijke woonkamer en ruime tuin genieten van een heerlijk ontbijtje of even tot rust komen.

Meer lezen? Het volledige verhaal over Villa Emmen verscheen in Noorderland 2021-8. Dit nummer is nu te koop in onze online webshop en in de winkels, zoals boekhandels en supermarkten. In dit nummer doken we onder andere de keuken in en maakten we heerlijke feestgerechten. Ook gingen we dansen in Stad, spraken we met kunstenaar Harry Arling en gingen we aan de slag met een mooi boeket van winterbloemen. Dit, en nog veel meer, lees je nu in de nieuwste editie van Noorderland!

Leuk logeren
  • Nadine Boon
  • Villa Emmen