Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker Hollands recept: zo maak je zelf bitterkoekjes

Al vóór de middeleeuwen werden bitterkoekjes gegeten tijdens trouwerijen. Het zoete van de suiker samen met de bittere smaak van amandelen stond namelijk symbool voor de pieken en dalen van het huwelijk. Tegenwoordig vinden we ze ook "gewoon" lekker bij de koffie. En het leuke is: je hebt maar vijf ingrediënten nodig en het kost slechts tien minuten om de koekjes te maken. Aan de slag! 

Bitterkoekjes

Benodigdheden:

Voor circa 30 kleine bitterkoekjes

  • eiwit van 2 eieren
  • 180 gram amandelmeel
  • 140 gram poedersuiker
  • 2 theelepels amandelextract
  • snuf zout
  • spuitzak

Zo maak je bitterkoekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het amandelmeel, amandelextract, zout, de poedersuiker en eiwitten in een kom tot een glad geheel.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het beslag in een spuitzak. Spuit toefjes op de bakplaat en druk de puntjes van de koekjes plat met een natte vinger.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bitterkoekjes in circa 12 minuten gaar. Smullen maar!
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock