Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je de lekkerste appelflappen uit de airfryer

September staat voor de deur, en dat betekent dat er weer volop appels geoogst gaan worden! Wie het seizoensfruit graag in een lekkere traktatie wil verwerken, is bij dit recept aan het goede adres. Appelflappen zijn niet alleen makkelijk om te maken, maar doordat je ze in de airfryer afbakt zijn ze ook snel klaar. Zo heb je in een handomdraai iets lekkers bij de koffie.

Appelflappen

Ingrediënten:

Voor twee stuks.

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 eetlepel suiker + 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei

Zo maak je appelflappen uit de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer op 180 graden.
  2. Laat de twee vellen bladerdeeg ontdooien en schil ondertussen de appel. Snijd de appel daarna in kleine blokjes en doe deze in een kom. Roer de eetlepel suiker en de halve theelepel kaneel door het mengsel.
  3. Verdeel de appelstukjes over de twee bladerdeegvellen en vouw deze daarna schuin dubbel. Druk de randen aan met een vork.
  4. Breek het ei in een kopje en kluts dit goed. Gebruik een kwastje of je vingers om het ei over de bovenkant van de appelflappen te smeren.
  5. Strooi de theelepel suiker over beide bovenkanten. Doe daarna de appelflappen in het mandje van de airfryer en bak deze in 10 minuten gaar.
Culinair
  • Romy van der Lingen
  • Adobe Stock