Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: authentiek herenhuis in Winsum

Op de redactie van Noorderland gaan we regelmatig op zoek naar een echte parel op Funda. Niet om te kopen, maar gewoon om eens binnen te kijken bij bijzondere huizen in het noorden. Deze keer staat er een Gronings herenhuis in de spotlights, compleet met authentieke details, een heerlijke tuin, een wijnkelder (!) en gelegen om de hoek van Nationaal Park Lauwersmeer. Kijk je met ons mee?

Parel op Funda

Pittoresk Winsum

Buiten doen de glas-in-loodramen en de luiken gezellig aan. Wat een karakteristiek huis! Het is gebouwd in 1938 en staat midden in Winsum, een pittoresk dorp in Groningen. In 2020 werd het door reizigersorganisatie ANWB verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Niet gek, want Winsum staat vol mooie sfeervolle huizen en ligt om de hoek van Nationaal Park Lauwersmeer, een natuurgebied dat bekendstaat als vogelparadijs. Wij stellen ons zo voor dat je er heerlijk kunt onthaasten.

Entree. Foto: Verver Jet Winters Makelaars

Authentiek huis

Kom met ons mee naar binnen, waar een indrukwekkende entree gelijk tot de verbeelding spreekt. Het doet ons denken aan een jachthuis met de houten details, de robuuste meubels, de grote trap en de vide die uitkijkt over de hal. Een leuk detail: de tegelvloer is nog origineel en komt uit de jaren 30, toen het huis werd gebouwd.

Werkkamer. Foto: Verver Jet Winters Makelaars

Modern en klassiek

In de werkkamer is goed te zien dat het huis is gemoderniseerd, maar dat er tegelijkertijd authentieke details bewaard zijn gebleven. De muren en kastenwand zijn strak, en toch brengen de betegelde haard en het balkenplafond sfeer in de kamer. Welk detail vind jij het gezelligst: de fleurige gordijnen of de verse bloemen op het kastje?

Wijnkelder. Foto: Verver Jet Winters Makelaars

Voor de wijnliefhebber

Elke wijnliefhebber wil het wel: een echte wijnkelder. Nou, dit huis heeft er één hoor! Compleet met gewelfde doorgangen en een bakstenen plafond. Er is genoeg plek voor je Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of misschien zelfs een dure Château Margaux. Ben je benieuwd naar hoe de rest van het huis eruitziet? Klik dan hier.

Buitenterras. Foto: Verver Jet Winters Makelaars

Net Italië

Bij het huis hoort ook een mooi buitenterras mét glazen overkapping. Zo met het zonnetje, de druivenranken en de terracotta-potten lijkt het toch net of je er in Italië verkeert? Wij zien onszelf er al zitten met een glaasje wijn uit de kelder en uitzicht op de tuin. Misschien horen we dan de kikkers uit de vijver wel kwaken.

Tuin. Foto: Verver Jet Winters Makelaars

Tot rust komen

De tuin is groot genoeg om een heuse wandeling in te maken, dus voor natuurliefhebbers is het hier goed toeven. Om helemaal tot rust te komen kun je dan ook nog een bezoek brengen aan de sauna in de overkapping. Liefhebbers van het huis moeten wel diep in de buidel tasten, want het staat te koop voor €975.000 k.k. Maar dan heb je wel een herenhuis – mét wijnkelder en een grote tuin – in een van de mooiste dorpen van Nederland!

Huis en tuin
  • Verver Jet Winters Makelaars, Funda
  • Verver Jet Winters Makelaars, Funda