Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zomers lekker: zelf fruitijsjes maken

Van deze zoete traktatie kun je geen genoeg krijgen. 

Fruitijsjes

Iedereen is er gek op, vooral op een warme zomerdag: ijs! Deze fruitijsjes zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens gezonder dan de ijsjes uit de supermarkt, want je maakt ze met vers fruit en voegt geen suiker toe. Daar peuzel je dus zonder schuldgevoel gewoon nog een tweede van op.

Ingrediënten:

  • 350 gram van je favoriete fruit (bijvoorbeeld frambozen)
  • 350 milliliter yoghurt of water
  • 6 ijsvormpjes

Zo maak je zelf fruitijsjes:

  1. Pureer het fruit. Je kunt één fruitsoort gebruiken, maar ook verschillende fruitsoorten met elkaar mengen. Voeg voor een romig ijsje yoghurt toe, of water voor een verfrissender ijsje.
  2. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat ze gedurende 5 uur in de vriezer staan.
  3. Tip: voor extra kleurige ijsjes kun je meerdere fruitmengsels maken en deze in lagen in de ijsvormpjes gieten. Zet dan de ijsvormpjes na het gieten van het eerste mengsel eerst even in de vriezer voor je het tweede mengsel eraan toevoegt.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock