Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Eet ze bij de spaghetti, je bordje vlees en aardappels of los als snack. Je maakt deze gehaktballetjes vers en bakt ze af in de airfryer: dan zijn ze minder vet dan wanneer je ze in een pan bakt. Voor de kruidige smaak gebruiken we chipolataworstjes, maar je kunt natuurlijk ook alleen gehakt gebruiken en dit zelf kruiden. Met ui en Parmezaanse kaas maak je de balletjes extra smaakvol.
Ingrediënten:
- 4 chipolataworstjes
- 500 gram gehakt
- 1/2 ui (fijngesneden)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram broodkruimels
- handje peterselie (fijngesneden)
- 1 ei
Zo maak je gehaktballetjes uit de airfryer:
- Knijp het vlees uit de chipolataworstjes in een kom en doe er dan de overige ingrediënten bij. Meng alles goed door elkaar met je handen en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kneed de ingrediënten goed door, want hoe beter de ingrediënten gecombineerd zijn, hoe kleiner de kans is dat de gehaktballetjes uit elkaar vallen tijdens het bakken.
- Rol van het mengsel zo’n 20 tot 25 gehaktballetjes. Leg ze op een schaal of bord en laat ze voor 20 minuten steviger worden in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de airfryer op 180 graden.
- Doe de gehaktballen in de voorverwarmde airfryer en bak ze voor 10 tot 12 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Het kan zijn dat de balletjes niet in een keer in de airfryer passen, bak de balletjes dan in twee keer af en draai ze regelmatig om tijdens het bakken.
Culinair
- Kookfans - Renée Bootsma
- Adobe Stock