Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker snacken: bladerdeegstengels met ham en kaas

Zo zet je gemakkelijk deze hartige snack op tafel.

Bladerdeegstengels

Dit recept is smaakvol en ook nog eens makkelijk om te maken. Met bladerdeeg, ham, kaas, tomatensaus en Italiaanse kruiden geef je een lekkere draai aan de gewone kaasstengel. Zo zet je snel een geslaagde snack op tafel.

Ingrediënten:

  • 100 milliliter tomatensaus
  • 1 rol bladerdeeg
  • geraspte kaas en ham naar smaak
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • zout en peper

Zo maak je de ham-kaas stengels:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd de plak door de helft. Je hebt nu twee gelijke stukken.
  3. Besmeer het ene stuk met tomatensaus, leg de ham erop en strooi de kaas erover. Breng op smaak met kruiden.
  4. Leg nu het andere stuk bladerdeeg erop en druk dit eventjes goed aan.
  5. Snijd de bladerdeeg in strookjes van ongeveer 1 centimeter breed.
  6. Pak zo’n strookje en begin dit te draaien totdat het hele stuk een mooie twist heeft. Doe dit vervolgens ook met de andere stroken. Je hebt nu stengels.
  7. Smeer de stengels in met een beetje losgeklopt ei.
  8. Bak de stengels in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock